Bellman!
Publicerat den

Bellman, en dansk och en norrman skulle gå in i en grotta med ett monster i. Först gick norrmannen i och då sa en hemsk röst:
- Blodet droppar, blodet droppar. Då blev norrmannen rädd och sprang ut. Sedan gick dansken in, men han blev också rädd och sprang ut. Då gick Bellman in. När den hemska rösten sa:
- Blodet droppar, blodet droppar, så sa Bellman:
- Jamen, ta på dig ett plåster då!

 

Det var en gång en tysk, en fransman och Bellman som var fast på en öde ö. En dag hittade tysken en oljelampa, när han gned den så kom det fram en ande. - Ni får en önskning var, sa anden och tysken önskade sig direkt hem till sin hemstad. Fransmannen önskade sig hem till sin fru och barn, vilket också hände. Nu var båda borta så det var bara Bellman kvar, och han kände sig så ensam att han önskade tillbaka tysken och fransmannen.

 

Det var en norsk, en tysk och Bellman som skulle gå över glödande kol utan att säga aj. Först gick norsken. Men så fort han satt en foten på kolet sa han aj! aj! aj! aj! aj!. Sen gick tysken, men resultatet blev likadant där. Han sa också direkt aj! aj! aj! aj! aj!. Sen gick bellman, men han vann allt genom att säga oj! oj! oj! oj! oj! oj!.

 

Bellman skulle uppför en backe med en tung skottkärra. När han var nästan uppe välte kärran och Bellman blev så arg att han svor. Just då kom en präst förbi och sa:
- Om Bellman svär kommer han aldrig till himlen.
Då sa Bellman:
- Jag ska inte till himlen, jag ska bara uppför backen!

 

Det var en rysk och en tysk och Bellman som hade hamnat på en öde ö. En dag flöt det iland en flaska med ett brev i, där stod att de fick önska sej vad de ville. Då önskade ryssen att han skulle komma hem igen och vips! så var han borta! Sen önskade tysken att han skulle få komma hem igen och vips! så var han borta! Men då tyckte Bellman att det blev så ensamt, så han sa:
- Jag önskar att de andra två kommer tillbaka hit!

 

Bellman skulle se en fotbollsmatch, men ville inte betala inträde så han klättrade upp i ett träd. Plötsligt tappade han taget och föll ner. En massa folk sprang fram till honom och frågade:
- Hur gick det?
Då sa Bellman:
- 2-1 till Djurgårn!

 

En gång var Bellman på utflykt. Han satte sig på en brygga och åt en macka.
Då kom en polis och sa till honom:
- Det är förbjudet att sitta och äta på bryggan.
- Jag äter inte på bryggan, sa Bellman.
- Jag äter på mackan!

 

En gång ställde sej Bellman att pinka invid ett plank. Då kom en polis och fick se honom.
Han sa:
- Det där är mot lagen!
- Nej, sa Bellman. Det är mot planket!

 

Bellman, en tysk och en amerikan skulle simma över Atlanten. Tysken orkade en mil, sen drunknade han. Amerikanen orkade två mil, sen drunknade han. Bellman simmade dag och natt i flera veckor. När han hade hundra meter kvar till Amerikas kust sa han:
- Hjälp! Jag orkar inte längre! Jag vänder och simmar hem!

 

En söndag gick Bellman i kyrkan, men efter en stund blev han pinknödig. Han reste sig för att gå ut. Just då sjöng prästen:
- Var skall du gå hä-ä-ädan?
Då sjöng Bellman:
- Gå å pissa, kommer se-e-dan!

 

Bellman och en lapp och en finne skulle ta sig över en å. Där fanns en båt, men den rymde bara en person åt gången. Alla tre lyckades ta sig över på samma gång. Hur gjorde de?
Svar: Bellman rodde, lappen satte sig på hans byxknä och finnen på hans näsa.

 

Det var en gång en finsk, en dansk och Bellman. De skulle vara med i ett projekt som innebar att de skulle flyga upp till månen och stanna där i ett år. De fick ta med varsin sak från jorden, inget annat. Finnen tog med sig frun.
Dansken tog med sig öl.
Bellman tog med sig cigaretter.
Efter ett år kom dem tillbaka till jorden.
Finnen hade fått ett barn.
Dansken var full.
Bellman kom ut och sa:
- Är det någon som har tändare?

 

Det var en gång Bellman som var kapten. På hans axel satt en papegoja som härmade allt som Bellman sa. En gång så gick det så fort så då sa Bellman:
- Det går i femtio knop. Och papegojan härmade honom:
- Det går i femtio knop, det går i femtio knop. Och så körde dom på en sten.
Då sa Bellman:
- Det blev en jävla smäll!! Och papegojan härmade honom:
- Det blev en jävla smäll, det blev en jävla smäll!! Och så började båten att ta in vatten så då sa Bellman:
- Hämta pumpen kärringen läcker!! Och papegojan härmade honom:
- Hämta pumpen kärringen läcker, hämta pumpen kärringen läcker!!
Nästa söndag var dom i kyrkan och prästen predikade.
Papegojan tyckte att det var så tråkigt så han sa:
- Det går i femtio knop, det går i femtio knop!! Prästen blev så arg så att han kaste biblen på papegojan. Men han missade och biblen flög in i väggen.
Då sa papegojan:
- Det blev en jävla smäll, det blev en jävla smäll!! Tanten som satt framför tyckte att det var så roligt så hon skrattade så mycket så hon kissade på sig.
Då sa papegojan:
- Hämta pumpen kärringen läcker, hämta pumpen kärringen läcker!!!







NAMN
 

MAIL


URL





Spara?