TÅGOLYCKA
Publicerat den

Jag var alltså med om en tågolycka i tisdags morgon.

Jag satt på roslagsbanan (ett tåg som är som typ lidingöbanan, saltsjöbanan osv) och lyssnar på musik och håller på med mobilen i sista vagnen. Jag sitter alltså ner men de var vissa som stod för de är rusningstrafik på morgonen och jag skulle till skolan.

När vi åker förbi stationer som mitt tåg inte ska stanna på så börjar vi sakna ner ganska rejält innan Bråvallavägen som en station heter men det tänker inte jag på när jag är fullt konsentrerad med min instagram.

Helt plötsligt så blir det världens smäll samtidigt som hela tåget tvärstannar och elen och lamporna bara stängs av. Alla får en chock och efter några sekunder när jag har andats ut så drar jag fort ur mina hörlurar ur öronen och tittar upp på alla som tittar runt omkring sig aldeles chockade.

Några sekunder senare kommer koduktören in i vår vagn (som var den sista vagnen alltså längst bak i tåget och det är 5 vagnar. Folk som stod upp i första vagnen åkte ju till akuten direkt.) och sa ingenting utan alla bara rusade fort som tusan ut ur tåget och det står en hel dagisklass och bara gallskriker och säger att dom har ont.

Jag satt ju ner och dessutom på ett säte som är bakofram eller vad man ska säga, jag åkte baklänges i sista vagnen så jag var ju en av dem som blev minst skadade.

Efter ca 10 minuter av att stå och vänta på stationen och se alla stressade vuxna och gråtande barn hör jag ungefär 4-5 ambolanser som tjuter och alla mest skadade tas om hand först.

Ingen kom därifrån pga av att dom hade spärrat av allt runt stationen och de va bara SL peronal, polisbilar, brandbilar och ambolanser där. Alla stressade (icke skadade) vuxna var jätte sura för ingen kom till jobbet men iallafall.

Efter en stund när jag sitter på en bänk och fryser ringer mamma och säger att hon sett på nyheterna och kommer och hämtar mig.

Efter nån timme så har det sammanlagt kommit fram 3 poliser, 2 ambolans killar, och en SL människa och frågat hur jag mådde, om jag hade ont någonstans, om jag kunde se hur många fingrar dem höll upp, om jag behöver hjälp, om jag ville ha sällskap osv och jag var inte skadad men hade ont i huvudet av smällen.

Mamma kom ju efter typ 1,5 h efter olyckan men de var förrat det var låååånga bilköer pga av detta och all avspärrning. Alla i min familj ringde och frågade om jag var skadad lalalala.

Vad som nu hände...
Tåget hade ganska långsam fart men de räcker med liten fart för att det ska bli en stor smäll och många ska skada sig. Det stod redan ett tåg på stationen närvi kommer rullandes in och meningen var att mitt tåg (det som rullade) skulle kopplas ihop med det som redan stod där men de var en kall morgon och hala spår så de hann inte stanna utan körde rakt in i det andra tåget...

Ja...ni kan ju läsa själva! Jag mår iallafall bra nu men är fortfarande ganska skärrad! Jag tycker synd om alla som behövde åka in till akuten!

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?